Gode rådIværksættere bydes velkommen

Den 9. april 2013 skulle over 100 iværksættere og kommunale rådgivere mødes for at tale om det særlige ved Sydfyn. Og det kom til at vække uventet opsigt i hele landet…De fire sydfynske kommuners borgmestre kunne ikke deltage på dagen sammen med de sydfynske iværksættere. Borgmestrene måtte derfor byde velkommen til Fremtidsfabrikkens Brand Sydfyn dag på en video. Målet var, at det skulle give de deltagende iværksættere lyst til at tænke ud af boxen.

Mindre end 24 timer efter premieren på det lukkede arrangement for iværksættere, havde Youtube-videoen været set af over 48.000. Et døgn og mange medieomtaler senere rundede den 175.000. Du kan se en redigeret version her – nemlig uden den oprindelige musik.

Det kan godt være det er “pinligt og tåkrummende”, som nogen siger. Selvfølgelig kan man finde en stavefejl og lidt falske toner hist og pist. Men glæden, modet og viljen er der.

Samarbejde ud af boxen

Desiré Ulrich fra Bandit Production kom på den vilde ide at lave videoen a la Gangnam Style. Vid & Sans Kommunikation – dvs. jeg blev bedt om at skrive nogle tekster i en fart. Som gammel revyforfatter måtte jeg mixe versefødder med musikken, inden optagelserne. Det endte med at blive pointer, borgmestrene ville sige til områdets iværksættere. Blandet ind i sætninger fra Desiré og de vers, jeg skrev. OG projektleder Susanne Linnet Aagaards idé med “Joan Ørting i bauhavi”, som kun Bjarne Nielsen kan sige det.

Det hele blev så ikke ringere af, at borgmestrene lagde alle fine fornemmelser fra sig. De lod humøret, livsglæden og begejstringen for Sydfyn stråle ud af øjnene og gennem danseglade trin.

En af de sjove opgaver at have været med til.

Dansen gav i øvrigt anledning til, at borgmestrene kom i Go´Morgen Danmark for at tale om iværksættere i “Vandkantsdanmark”.

 

Se gratis fif om hvordan du holder din hjemmeside opdateret.